Aziz, de nou president de Mauritània

El dia 21 de juny de 2014 es van celebrar eleccions presidencials a Mauritània. Evidentment, va guanyar Aziz. I dic evidentment perquè ningú esperava uns resultats diferents.

Durant el període de campanya electoral pràcticament tan sols ha fet difusió de la seva candidatura Aziz. Els carrers estaven ben embadurnats de la fotografia d’aquell que l’any 2008 va fer un cop d’estat per reclamar eleccions democràtiques i transparents al país. El 2009 va esdevenir president del país amb el 52’5% de vots. Ara, 5 anys després, ha estat reelegit amb més del 80% de vots. La participació en la jornada del 21 de juny fou del 56%.

L’oposició era veritablement dèbil. I, a més a més, no l’han deixada fer-se escoltar. Circulen rumors de frau electoral, com cada vegada que la gent és cridada a les urnes a Mauritània. Hi ha qui diu haver vist gent votar 3 cops. En algunes meses electorals el 100% de votants es va decidir per Aziz… són xifres molt exagerades que fan sospitar de certa manipulació. Gent que estava inscrita al cens electoral però que a l’hora de pretendre emetre el seu vot no figuraven a les llistes de la mesa. Urnes obertes per fer el recompte sense la presència dels representants dels diversos partits d’oposició. Són acusacions, són rumors, però quan els gossos borden, alguna cosa senten.

Tot plegat, i com ja han apuntat alguns comentaristes, s’assembla massa a la reelecció de Bouteflika l’abril d’aquest any.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús