Suposades operacions de blanquejament de diners

En tant que estranger si vius a Mauritània estàs obligat, lògicament, a fer canvis periòdics de divisa, o d’euros a uguiyes o viceversa. Fins aquí, res de nou. Si fas el canvi al banc les comissions són molt altes i el canvi no és favorable al client. Encara res de nou.

Per no perdre-hi més del compte, pots anar al mercat negre. Pots anar a alguna de les múltiples botigues que fan canvi. Són botigues de roba o de qualsevol altra mercaderia on l’acció principal és el canvi de moneda. L’inconvenient és que has d’anar-hi amb la pila de bitllets i, tot i que no acostuma a passar res, corres un risc clar de furt.

Una altra opció, si vols canviar d’euros a uguiyes, és tenir un canvista de confiança que et facilita el seu número de compte corrent a Espanya. Li fas una transferència i al cap d’una estona et porta el canvi a casa. És còmode, pràctic, i es tracta del canvi més favorable que existeix.

El Marroc ha condemnat Bankinter a una multa de 1’2 milions d’euros per blanquejament de diners. Una mica més del 44% de les operacions estan relacionades amb el Marroc, i poc més del 39% amb Mauritània.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús