Recerca a Ziguinchor

Avui al migdia he arribat a Ziguinchor. Vaig sortir de Barcelona dilluns a mitja tarda i, després d’una escala a Casablanca, vaig arribar a les 2 del matí a Dakar. L’hostessa va anunciar que la temperatura exterior era de 27 graus i jo no m’ho arribava a creure… fins que vaig sortir de l’avió i…pam! una bafarada d’aire calent de mar em va fer donar la raó a la noia.

Des de fa poc Senegal exigeix el visat als ciutadans de països que fan fer el visat als senegalesos. Des d’Europa, tot es fa on-line: escaneges el passaport, el bitllet d’avió, i pagues. Hi ha visat per tres mesos, pper 6 i per un any. Com que seré per aquí 4 mesos, vaig decidir escollir el de 6 mesos. Escolli i pagar. T’envien un rebut que has d’ensenyar a l’aeroport i llestos. Però resulta que, tot i que al consulat de Barcelona em van dir que era possible, a l’aeroport admeten tan sols els visats de tres mesos. Segon la meva lògica, el més fàcil haura estat donar-me un visat de 3 mesos i dirigir-me a alguna administració a Dakar on m’allarguessin el visat. Però no. Em van fer comprar un visat nou de 3 mesos i abans que no expiri hauré de pujar a Dakar a negociar la prolongació del permí i el retorn dels diners del visat que vaig pagar on-line. Ja vaig agafant energies pel dia en qüestió…

En sortir, em va recollir el taxista de confiança d’una amiga i em va portar a casa seva. Al dia següent, descans i tomb per Dakar. Era dia festiu perquè la nit anterior havia estat el Tamkharit, l’any nou musulmà. I per la tarda, vaig embarcar al vaixell que m’havia de dur a Ziguinchor. El viatge va ser impecable, i pel matí vaig podr gaudir de l’entrada pel riu Casamance, les vistes de Carabane (on ara el gran vaixell fan parada), Pointe Saint Georges, des d’on teòricament es veuen manatís, i finalment Ziguinchor. M’he instal”lat en una casa d’hostes on he llogat una habitació i he anat a veure una família senegalesa amiga.

Les primeres impressions han estat molt bones. La meva missió aquests tres mesos és fer un estudi de l’impacte de la nova carretera que s’està construint per unir Ziguinchor amb Dakar per terra sense haver de creuar Gàmbia.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús