sirena de records

suneor

A dos quarts de vuit del matí sona la sirena de la fàbrica d’oli de cacauet de Ziguinchor, que és ben a prop de casa. Transformen el cacauet en oli brut i potencialment poden fer el mateix en el cas de l’oli de palma i l’oli de soja. La de Ziguinchor és una de les cinc fàbriques que l’empresa SUNEOR té al Senegal. Anualment, entre totes, produeixen 100 milions de litres d’oli, que venen al Senegal i a d’altres països de l’Àfrica negra.

El monocultiu del cacauet és probablement el més important a la Casamance. En un passat no molt llunyà la SUNEOR donava feina a molta gent de Ziguinchor. Avui en dia el nombre de treballadors és més aviat anecdòtic. La reducció de llocs de treball ha provocat nombroses manifestacions. Fa tres setmanes un obrer va morir ofegat mentre netejava una sitja.

La sirena recorda diverses vegades al dia una productivitat que ja no és le que era, i unes condicions laborals pèssimes.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús