quan el sol es pon

Molta gent surt al carrer a fer esport quan el sol es pon. Córrer, anar en bicicleta, fer gimnàstica sueca, caminar… La majoria són homes, però també hi ha dones. Des d’adolescents fins a gent gran.

Visc al barri de Goumel, situat a la riba del riu en l’extrem est de la ciutat. És relativament nou i la densitat de població és força menor que als barris més cèntrics. Tothom diu que Goumel és molt tranquil. I n’és. On ara hi ha cases, abans hi havia arrossars. Per això, des que t’allunyes una mica cap a l’est veus planes i més planes de plantacions d’arròs. Hi ha un caminet que voreja el límit entre les cases i els camps. I és allà on molta gent fa el seu esport. Evidentment, els nois també juguen a futbol. en camps pensats per això o bé en terrenys de joc improvitzats.

foto

L’activitat física és important al Senegal. hi ha cert culte al cos, però més enllà d’això el fet que la gent es mogui i ocupi el carrer em reconforta. Com també m’agrada sentir música pel carrer. veure gent caminar amunt i avall els vespres dels caps de setmana. Són pràctiques difícilment observables a Mauritània. Sí, es fa esport, però d’una manera més discreta. Sï, s’escolta música, però amb menys jovialitat. És diferent.

Quan el sol es pon surto a fer un tomb en bici i fer els compres del dia necessàries. I la gent no s’estranya de veure’m pedalejar. I no provoco riures nerviosos.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús