usos alternatius de la cocaïna

Tinc moltes ganes d’anar a Guinea Bissau, un país que és molt present a la Casamance. La proximitat geogràfica, òbviament, hi ajuda. La música, la llengua creola, i històrietes de Bissau juguen el seu rol en el dia a dia d’aquí.

El carnaval a Bissau es veu que és espectacular, una festa de les grosses. Fora d’aquesta data la juerga sembla ser que és d’alt nivell. Tot plegat en una capital que no té sistema d’enllumenat i on els que poden il·luminen la seva llar gràcies a generadors d’electricitat.

Hi ha una història que m’ha arribat mitjançant diverses fonts. El país veí és un lloc clau en el trànsit de la cocaïna. Al principi la gent no sabia què era aquella pols blanca i en trobar-ne bales, la població les va usar per encalar les parets de casa seva. Després, els narcos les bescanviaven pel pes equivalent en arròs, o en farina…

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús