les claus testimonials

Havia d’anar a Kolda. Vaig agafar un taxi 7 places. Són peugeots 405 o 505 antics però en prou bon estat. Si no es miren els pneumàtics… a cops és difícil endevinar com era el dibuix del relleu. En l’adaptació d’aquests cotxes solen pujar les amortiguacions. A la plaça del copilot hi va un passatger, a la fila del mig tres, i a la de darrera tres més. Sumen, òbviament, 7 places. Estan numerades, i quan compres el bitllet ja saps on aniràs. Això evita discussions. Tots els bitllets valen igual, i t’assignen el número per ordre d’arribada. A no ser que algú et reservi el ticket, com em va passar a mi. Sense haver-ho demanat, un noi que havia entrevistat sabia que havia de viatjar i em va fer la reserva. Així que em va tocar la plaça número 1, la del copilot.

El cotxe estava net com una patena. Vam començar el recorregut. A les carreteres hi ha força sotracs. A cada sotrac, les claus queien del contacte, i el conductor, concentrat i seriós, les recollia. Les tornava a posar. Al següent sotrac es repetien les mateixes operacions. Amb tot, evidentment, el cotxe continuava circulant amb normalitat. Va arribar un moment en què el xofer es va cansar i va desar els claus al cendrer. Quan vam arribar a la destinació, les va introduir per tallar el contacte i apagar el motor.

claus

Crec que els diversos gri gris (amulets) penjats al volant ens van protegir durant le viatge.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús