en bici a la frontera amb Guinea Bissau

Ahir, dissabte, feia bon dia i pel matí vaig proposar al gerent de casa de sortir en bici. Jo volia fer una sortida d’una horeta però al final ens vam animar i vam anar fins la frontera amb Guinea Bissau. A casa tenim una bici, així que vam haver de demanar-ne una altra.

Al costat de casa vam agafar la 54. És la via que condueix cap a Bissau. Li diuen així perquè el tros que és a Ziguinchor fa 54 metres d’ample. A mesura que surts de la ciutat, però, l’estat de la carretera es va degradant i al final es redueix a asfalt sense carrils delimitats i amb una amplada que amb prou feines deixa passar dos camions en sentit contrari. La circulació de cotxes ahir no era molt fluïda, però anaven passant taxis col·lectius, algun cotxe particular i força camions. El que més hi havia eren bicicletes. Moltes transportaven sacs plens de les herbes sobrants després de la collida del cacauet i que serveixen com a pastura. Sacs i més sacs transportats amunt i avall. A la frontera, piles de sacs de cacauets esperant ser carregats en camions i transportats fins a Ziguinchor per ser derivats a d’altres camions o al vaixell.

De Ziguinchor a la frontera hi ha tan sols 17 km. I el camí és ben pla, amb alguna petita pujada. El que va ser difícil va ser la calor que imperava. Vam sortir a les 11 i, amb parades per fer fotos, xerrar amb la gent, etc., vam tornar a les 15h.

En aquesta imatge es pot apreciar el bell paisatge que acompanya la ruta. I també l’estat d’aquesta carretera, important perquè uneix dos països que duen a terme moltes transaccions comercials.

image (1)

El transport de mercaderies amb biciclewtes és constant. Es pot observar també els elements que la població situa a la carretera per fer ralentir la velocitat dels vehicles quan passen per llocs habitats.

image (2)

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús