Ken Bugul, ningú en vol.

Estic llegint un llibre de la biblioteca que m’agrada força. Es titula Rue Félix-Faure i parla del dia a dia en aquest carrer de Dakar, els personatges que hi són de manera fixa i els que hi transiten, tot al voltant de la investigació policial arrel de la trobada del cos esquarterat d’un leprós, al que li van posar els testicles a la boca i quatre espelmes coincidint amb els punts cardinals.

L’autora és Ken Bugul. El fet és que es tracta d’un pseudònim, en realitat es diu Marietou Mbay Biléoma i va néixer quan el seu pare tenia 85 anys. Quan la nena tenia 5 anys la seva mare va haver-se’n de separar. Per això, Marietou adopta el pseudònim Ken Bugul, “ningú en vol”. Trist.

L’altre dia vaig anar a Usuy. Estava amb un amic quan es va trobar una senyora que li va demanar que saludés a la seva dona de la seva part.
-Com et dius?
-Ken Bugul.

I em vaig entristir. Pobra dona… trobo molt dur que algú digui que es diu “Ningú en vol”. LA dona em va veure apenada i em va explicar que no té per què ser dolent. Els seus pares van tenir diversos fills, cap dels quals va arribar a l’any de vida. Quan va néixer ella, per foragitar el mal d’ull i intentar que sobrevisqués, li deien Ken Bugul. I fins a dia d’avui.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús