s’apaga la llum, moment per la CAN

Ha començat la CAN, la Coupe d’Afrique des Nations. Personalment no l’estic seguint gaire. Darrerament simpatitzo amb la selecció de Níger, però no està ni classificada pel torneig. Aquest any el campionat es juga a Guine Equatorial, país que va coorganitzar amb Gabon l’edició de 2012. Aquesta edició ha estat polèmica perquè inicialment s’havia de celebrar al Marroc, però el regne malikita va refusar la seva participació per por a l’arribada de gent provinent de països amb èbola i l’eventual propagació del virus. Un dels equips forts, doncs, no participa a l’esdeveniment. Els 16 equips classificats són Argèlia, Congo, Guinea, Senegal, Burkina, Costa de Marfil, Guinea Equatorial, Àfrica del Sud, Cap Verd, Gabon, Malí, Tuníssia,, Camerun, Ghana, RD Congo i Zàmbia.

Bé, sigui com sigui, en el dia a dia es nota l’existència de la CAF per una banda en les converses de la gent, algunes de les quals giren al voltant del torneig. Ahir tornava en taxi a casa i el conductor va rebre un missatge del seu operador de telefonia on l’informaven que Tuníssia i Cap Verd havien empatat a 1. Efectivament, pots subscriure’t i rebre cada resultat al teu telèfon. Per la tarda estava fent classe a casa del profe de wolof i havñiem d’alternar la llum convenciional i les espelmes. Efectivament, una de les conseqüències del gran seguiment de la CAF són els talls d’electricitat. I això que Senegal no comença fins avui… aviam què passa.

No és estrany que els senegalesos vagin amb el seu país i tinguin un segon, i fins i tot tercer, equip preferit. Segueixen els partits als bars, en teles de veïns o de botigues, a les sales Canal, on per un petit preu pots veure la tele, alguns per la ràdio…

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús