de nou, a Nouakchott

Dissabte em vaig llevar a dos quarts de quatre del matí. O de la nit. Al cap d’una hora un taxista em va venir a buscar a casa i em va dur a l’estació de taxis de Dakar, al barri de Pikine. És nova. Enorme. Organitzada. I a aquelles hores estava calmada. Vaig comprar el meu bitllet per anar a Rosso Senegal i per fugir del fred vaig entrar al cotxe que m’havien assignat. Dins, hi havia treballadors de l’estació i sense sostres dormint com podien. Quan el cotxe es va omplir amb els set passatgers de rigor, a les 6 del matí, vam començar el viatge. El taxi anava fins a Rosso Senegal, i tots els viatgers anàvem cap a Nouakchott. Passaríem el riu com a peatons i un cop a Rosso Mauritània agafaríem un segon taxi fins a Nouakchott.

La meva carta de residència mauritana està caducada, així que vaig haver de fer-me un visat a Mauritània. Tothom m’havia previngut de la lentitud del procediment. Però a vegades una té una flor al cul. Passaven uns minuts de les 13h, l’encarregat dels visats havia marxat, però s’havia oblidat un jersei al despatx i va tornar. Ens vam creuar i amb una amabilitat exquisida va engegar la maquinària i em va fer el visat. I com que jo no tenia bitllets petits, va pagar a un noi perquè em portés les maletes amb un carro, condició si ne qua non per poder sortir per la gran porta i no haver de passar per un altre control. I a la porta el policia em va demanar una fotocòpia del passaport. I com que no la tenia, i no tenia bitllets petits, em va donar diners per fer una c“opia. I tot va resultar facilíssim i ràpid.

I al taxi 7 places, que es diu així perquè hi caben 7 passatgers, érem 8. I en un trajecte d’unes tres hores, posa-hi 4, el conductor va decidir fer uan parada a mig camí. I tan tranquil·lament va menjar un mechoui (carn a la brasa), va prendre les tres tès i va tancar un moment els ulls. Amb calma. I petites evidències d’aquesta mena van evidenciar que ja érem a Mauritània.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús