saddar per la route Aziz

Quan el sol es pon molts nouakchottís agafen el cotxe i fan saddar: circulen lentament per la ciutat, sovint per recorreguts ben determinats, i aprofiten per flirtejar. Amb coocupants del vehicle, amb passatgers d’altres cotxes o bé amb gent del carrer.

Ahir, per festejar la meva arribada, vam anar a fer saddar amb tres amics. Sense el flirteig, però sí amb el passeig. Vam anar a la route de la Résistence, també coneguda com route Aziz, És un tram relativament nou. En una part hi ha construccions. Habitatges i molts comerços i restaurants, especialment mogudets per la nit. En una altra part hi ha una gran successió de haimes sobre les dunes on en tant que client pots demanar mechoui (carn a la brasa), tè i llet de camella. Passes el vespre i tornes a casa. En mesos d’extrema calor és un recurs d’oci molt emprat, sobretot pels àrabs mauritans.

El saddar em va permetre copsar els canvis de la ciutat. Les construccions estan verticalitzant-se. Estan aflorant força centres comercials (no de la magnitud dels d’Europa, però sorprenents a Nouakchott), botigues de luxe (com ara el Zara), etc. La ciutat canvia. Poc a poc. I és la distància el que permet adonar-se’n.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús