un recorregut en taxi com qualsevol altre

Des que he tornat a Nouakchott tinc la impressió que el perfil dels taxistes tendeix a l’arabització. És una sensació, no tinc estadístiques, però pot ser una conseqüència de les creixents dificultats en les que es troben el estrangers per poder viure i treballar a Mauritània. Abans molts taxistes eren senegalesos, guineans, alguns malians… Bàsicament el que els ha fet marxar ha estat l’obligatorietat de pagar la residència, fixada a uns preus que no poden assumir.

Avui he anat a dinar amb unes amigues. He pujat al taxi. El conductor era àrab, és a dir, bidan. Molt simpàtic. Hem intercanviat paraules. Amb ell i amb el client que ja era al vehicle quan jo he pujat. Hem deixat el passatger. Poc dsprés ha pujat una mare amb la seva filla, d’uns 20 anys. La mare darrere, al meu costat, i la filla al lloc del copilot. Hem seguit avançant cap al meu destí. Ha pujat un home. I ha tingut lloc la consegüent resituació per no barrejar gèneres: la filla ha passat darrere amb nosaltres i l’home s’ha assegut davant. Al cap de poca estona ha pujat un altre home, també al seient del copilot. I jo he baixat. I han continuat les dues dones darrere còmodament, i els dos homes compartint seient de copilot.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús