rètols misteriosos

Aquests dies no fa calor. I per això és agradable caminar per la ciutat. Com que no tinc cotxe, a més a més, sovint camino. L’únic inconvenient és la sorra, que amb calor o sense, sempre és present als carrers de Nouakchott. Però una s’hi acaba acostumant.

Caminar et fa mirar les coses d’una altra manera. No és cap secret. No és cap novetat. Baixant per Kennedy vaig veure l’altre dia aquest rètol, enganxat a una farola.

blog

Vaig llegir-lo, però no entenia la primera paraula. Vaig preguntar al primer que passava per allí i em va respondre que si sabia llegir-ho, en coneixia el significat. Aquí s’associa molt el coneixement de l’àrab amb la pràctica de l’islam. Puc llegir àrab, puc entendre certes coses, però no sóc musulmana i no conec totes les paraules àrabs. Sembla simple, però m’ha portat prou malentesos.

El fet és que abans d’ahir, en un passeig nocturn, vaig passar de nou per davant del rètol. Vaig fotografiar-lo, o retratar-lo, que diria l’àvia, i posteriorment un amic em va fer la traducció “penediu-vos a Déu”. Quina frase tan potent…

Ahir, tornant de fer esport, amb un amic vam veure un rètol del mateix format. En aquell cas, la frase, també en àrab i també religiosa, s’utilitza per allunyar el mal: “Starafoullah”.

Qui deu penjar aquests rètols? N’hi ha més? Petits misteris de Nouakchott que m’apassiona intentar resoldre…

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús