concurs d’al·legats

La setmana vinent se celebrarà a Nouakchott la tercera edició del concurs d’al·legats sobre Drets Humans. Hi participen 9 advocats que amb la seva retòrica han de plantejar una problemàtica relativa als Drets Humans. Hi haurà un maurità, un marroquí, un suís, una palestina, una tunisiana, un algerià, una burkinabesa i dues franceses. Cadascun dels participants tindrà 15 minuts per exposar el seu discurs. El jurat determinarà la persona guanyadora. Entre d’altres persones, jo tindré la sort de formar part d’aquest jurat, un regal gràcies a la redacció de la tesi en antropologia jurídica a Mauritània.

L’Institut International des Droits de l’Homme et de la Paix organitza aquesta mena de concursos a Madagascar, Palestina i Mauritània. En aquest darrer país el col·legi d’advocats nacional, l’ambaixada de França i el Ministeri de Justícia maurità són coorganitzadors.

No conec en detall els casos de Palestina i Madagascar, però Mauritània ha format tots els tractats internacionals relatius a la protecció dels Drets Humans però no els respecta. Un cas flagrant és el de Mkheitir, condemnat a mort per un suposat cas d’apostasia. Estic expectant per veure com es planteja aquest concurs… si és una mostra més d’hipocresia o si realment és un escenari de denúncia.

Dimarts participants i jurat tindrem l’oportunitat de trobar-nos amb representants de la societat civil, que ens presentaran el context jurídic del país amb especial èmfasi als Drets Humans. Aquest acte em té especialment expectant. Dimecres és el dia del concurs, que se celebrarà al Palau de Congressos.

Les properes cròniques, doncs, tindran gran influència d’aquest interessant concurs internacional d’al·legats pels Drets Humans de Mauritània.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús