lalty mint sidi

La seva passió és la defensa dels Drets Humans. Té uns 20 anys i l’he coneguda perquè va participar al TEDxYouth a Madrid. Parla amb una determinació que m’ha fet posar la pell de gallina, però a més de saber-se expressar diu coses sensates, sospitosament molt influenciada per la família que l’ha acollida a Espanya i pel seu entorn on la cooperació deu tenir un rol important.

Anem a pams. Com explica al vídeo, Lalty va néixer a Zouérate, una població al nord-est de Mauritània coneguda per tenir una mina de ferro. Quan tenia uns 5 o 6 anys una delegació de metges cooperants espanyols va anar a Zouérate i els seus pares van aprofitar per fer examinar la nena. Els metges van determinar que tenia cataractes i la van dur a Espanya a guarir-la, on més tard romangué per estudiar-hi. Té el 20% de visió i en el moment que es va enregistrar el vídeo estava a punt d’entrar a la universitat. Fa de vèrtex entre la societat on s’ha educat i la societat on va viure. Vestida a l’espanyola, projecta la imatge dels membres de la seva família biològica i ens els apropa, deixen de ser estranys per passar a ser el pare, la mare i els germans de la noia que ens parla com una espanyola més.

La seva gran ambició, el respecte dels Drets Humans, passa per possibilitar l’escolaritat dels menors amb dificultats d’aprenentatge o dificultats físiques. Em sembla màgic haver topat, sense cercar-ho, amb aquest vídeo just el dia abans de volar a Nouakchott per participar en un acte sobre la defensa dels Drets Humans.

https://www.youtube.com/watch?v=YCz6c4qA2eE

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús