jamal

És un antic diplomàtic maurità. Treballà a Senegal, Gran Bretanya, Alemanys, París, Espanya… Deu tenir encara no 60 anys. Ara viu a Nouakchott amb la seva família i treballa en un ministeri.

A casa seva, té una de les biblioteques més completes sobre Mauritània. Jo ja hi havia estat, però fa força anys. Dijous vaig tornar-hi, i em va acollir amb la generositat que recordava haver sentit la primera vegada que el vaig veure. Va donar-me llibres que ell estimà importants per la meva recerca, va fotocopiar passatges i vam discutir alguns termes.

També hi era el seu fill, un noi de 26 anys que està fent la tesi en sociologia. Proper i amb les idees ben clares. Vam xerrar força estona. I vaig sortir amb ganes d’acabar la tesi i poder, d’alguna manera, tornar part de la generositat de tots la gent que d’alguna manera o altra m’ha ajudat en aquest periple.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús