zeinabou la vident

D’uns mesos ençà força amics, generalment dones i europees, acudeixen a veure Zeinabou, una vident que et llegeix el present i prediu el futur a partir de la sorra. Jo tenia curiositat, així que ahir vaig acompanyar-hi uns amics: una francesa que també es volia consultar i un maurità que bàsicament venia per ajudar-nos amb la traducció.

Vam entrar a una casa situada en un barri benestant. Al pati hi havia instal·lada una haima i vam seure allí. De l’interior de la casa va sortir, al cap de gairebé mitja hora, un home àrab que havia vingut a consultar-se. Em va sorprendre que fos home i que fos barbut. Zeinabou va sortir al pati al cap d’una estona i va fer les nostres consultes sota la haima.

L’ambient era molt distès. Molt allunyat de la rigidesa amb què jo havia imaginat la sessió. Va començar per mi. Una filla va portar al pati una plata rodona plena de sorra. Zeinabou em va proposar que agafés un grapat de sorra amb la mà, que hi bufés i que la retornés a la plata. Després va començar a fer punts i ratlles a la sorra. I a esborrar. I a fer més punts i ratlles. Successivament. Fins que va començar amb les explicacions. Prometo que algunes coses del present, per molt escèptica que jo sigui, les va clavar, fins al punt que pensava que el meu col·lega maurità estava conxorxat. Va saber que estic escrivint alguna cosa que em porta de cap; va saber que estic treballant amb gent relacionada amb la justícia… El futur me’l va pintar de color de rosa. Sobretot, no parava de repetir que seré molt feliç. Quin ítem tan subjectiu… Va detallar altres punts futurs, que comprovaré amb el pas del temps.

Com que vaig asssistir a la consulta de la meva amiga, vaig veure que realment cada discurs estava adaptat a una persona. A ella no li va dir coses tan bones com a mí, ni va entrar gaire en detalls.

Zeinabou no dubtava en agafar el telèfon si algú la trucava durant l’acte. Reia obertament després de fer alguns dibuixos de punts i ratlles. Interactuava amb les dones de casa seva que jeien al pati. Tot molt distès. Em va agradar l’experiència. Ara, veurem si es compleix.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús