la percepció de la justícia

En el concurs d’al·legats vaig compartir jurat amb diverses persones. Mauritanes i franceses. Un dels francesos és un tècnic que l’Unió Europea ha contractat 4 anys per tirar endavant un projecte de millora del a justícia a Mauritània. És un home molt interessant i molt interessat per conèixer la societat en la que recentment viu. Aquest punt pot semblar banal, però hi ha tants europeus que viuen a Nouakchott i que no coneixen, ni en tenen cap interès, el context que els envolta, que fa esgarrifar.

El cas és que vam fer bones migues. Ell és jurista, però va estudiar també antropologia. Per plaer. Coneix la disciplina i li dóna importància pràctica.

Un amic maurità té una ONG que treballa a les presons mauritanes per assegurar el respecte dels drets fonamentals. EL francès de l’UE li va encarregar la confecció d’un qüestionari per conèixer la percepció de la justícia per part dels habitants de Mauritània. I el maurità em va contractar. Tot, per ser en el bon lloc en el moment adequat. Pot ser una porta d’entrada a consultories a la Unió Europea. Estic molt cofoia. I la feina és molt interessant.

Hem seleccionat cinc regions significatives de MAuritània, i en cadascuna es faran 500 enquestes. En total, doncs, es demanarà l’opinió a 2.500 persones. Tenint en compte que els habitants del país no arriben als 4 milions, l’univers és ben significatiu.

L’enquesta que hem dissenyat, amb preguntes quantitatives i qualitatives, es posarà en marxa cada 6 mesos com a mecanisme per valorar si el programa de l’UE és útil en la millora de la percepció i coneixement de la justícia per part dels justiciables en territori maurità. Partim de la base que la gent no es refia de la justícia oficial i que, en moltes ocasions, no coneix els seus drets.

2 comentaris

  • Garsenda Constantí

    18/05/2015 10:09

    Felicitats per la feina! Molt interessant. Espero que tiri endavant el projecte.

  • malonso

    18/05/2015 14:06

    Gràcies! Creuem els dits…

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús