fuel rus, d’Espanya a Mauritània

A principis d’abril d’aquest any el pesquer rus Oleg Naidenov es va enfonsar a 15 milles (24 km.)de la costa canària. El vessament de fuel que tingué lloc com a conseqüència d e l’accident fou considerable, tot i que tinc la sensació que la premsa no en parlà enormement. L’embarcació es va incendiar al port de Las Palmas i va ser traslladada al mar, davant de Maspalomas, on va naufragar. Greenpeace calculà que el vaixell portava 1.400 tones de fuel, fet que prediu un vessament alarmant. La capa de fuel avançava cap al sud-oest, és a dir, cap a les costa mauritana.

Aquest cap de setmana han aparegut unes taques d’oli a la costa mauritana. L’accés al litoral des de Nouakchott fins 200 km al sud s’ha tancat, però el ministre de pesca en unes declaracions ha negat que les taques siguin perilloses. Caldrà seguir de vora aquesta notícia, que pot ser alarmant per un país on bona part de l’economia se sustenta en la pesca, i en resulten beneficiats no només grans empresaris sinó també petits treballadors.

1 comentari

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús