quan els textos no es consoliden

Per la meva recerca en antropologia jurídica a Mauritània és, aparentment, imprescindible tenir alguns textos legals a l’abast. Les coses, però, no han resultat tan fàcils com era d’esperar. Sembla que qualsevol estat hagi de tenir les lleis, els decrets, etc. agrupadets. En el format que sigui, però agrupadets. Bé, doncs no sempre és així.

A Mauritània els textos no es consoliden. S’aproven, però no es compilen. Per això és complicadíssim accedir-hi. Et parlen d’una reforma que t’interessa. La intentes cercar. Per la teva banda resulta impossible. Si tens la sort de caure amb gràcia a algú del Ministeri que controli el tema, pot ser que trobi el text en qüestió i te’l faciliti. Però sol, doncs, dependre de tercers.

Pel que fa a la jurisprudència… ja ni en parlem. Directament no existeix.

Aquesta ha estat una de les majors dificultats amb què m’he trobat a l’hora de fer treball de camp a Nouakchott. I dificulta també, al meu entendre, la transparència de cara als habitants del país i la feina dels juristes.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús