Mohamedou Ould Slahi. De Guantànamo al cine?

Des de l’any 2002 el maurità Mohamedou Ould Slahi és a Guantànamo. Detingut sense aclarir els càrrecs. Ja vaig parlar d’ell en una anterior entrada, on explicava una manifestació que vam fer a Nouakchott per demanar una lectura nova als dossiers dels mauritans empresonats a Guantànamo en condicions no molt clares.

Ould Slahi va escriure un llibre on testimonia la seva vida manllevada de llibertat. Es va publicar amb el nom de Guantanamo Diary. Hi explica les tortures i els tractaments vexants als quals els funcionaris sotmeten els presos. El llibre, escrit en anglès a Guantànamo, fou censurat, però finalment el 2013 es publicà. Amb algunes parts censurades, això sí.

Recentment uns productors han comprat els drets de l’obra per fer-ne una pel·lícula. Seria la manera de donar difusió a un cas legal ple d’opacitats.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús