manca de taxis

Estem en època de pluges, i com passa sempre en aquest període certes zones de Nouakchott s’inunden. Això fa que molts conductors de taxis no vulguin passar pels llocs inundats i que alguns dels que hi passen surtin malparats. Molts vehicles s’espatllen a causa de l’aigua estancada.

Un espanyol ha marxat de la ciutat fins novembre i li interessa que algú faci funcionar el seu cotxe. A mi em va de perles, no puc negar-ho, tenir un cotxe a la meva disposició.

Ahir vaig quedar per anar a cercar-lo. Vaig estar caminant i buscant un taxi 40 minuts! I això que vaig situar-me en un carrer asfaltat important. Res. Els pocs taxis que passaven eren tout-droit que anaven cap al sud de la ciutat, mentre que jo anava a un barri cap a l’oest. Els tout-droit són vehicles de transport en comú que fan recorreguts prefixats per una via asfaltada. El client baixa en el punt de l’asfalt que li interessa. Són més barats que la resta de taxis, però a mi ahir no em convenia agafar-ne perquè el meu destí distava força del seu recorregut.

Finalment, vaig caminar fins una cruïlla on solen passar molts taxis. Va ser complicat que en passés un. Quan li vaig anunciar on anava no volia agafar-me, però el vaig convèncer. Vam anar a deixar el client que hi havia a l’interior del vehicle a prop de l’estadi i després vam haver de recular. El conductor era un vell maurità simpàtic. De la zona del riu. Propietari del taxi, cada matí va a caminar a l’estadi una horeta i després es posa a treballar. Fa una pausa al migdia per dinar i descansar i llestos. Vam parlar dels pocs taxis que hi ha ara mateix a Nouakchott, i va raonar que era cert i que a ell li interessava laboralment.

Avui pel matí el cotxe que em van deixar ja no funcionava. Així que anava justa de temps i he caminat cap al cole tot esperant trobar algun taxi pel camí. Cap ni un. Sort que no tinc grups classe sota la meva responsabilitat, perquè he arribat 10 minuts tard. Tard i suada.

En sortir he fet encàrrecs i he tornat a casa en tout-droit. Fa calor i molta humitat, per això al migdia és dur caminar per la ciutat. Ara bé, els alumnes del cole juguen a fer curses a les 12h sota el sol jaguar… El joc infantil va més enllà del clima!

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús