“on és el cotxe?”

Dilluns em van robar a casa. Un gran disgust, però me’n vaig refent. S’apropa la festa del sacrifici, que representa una gran despesa: comprar l’animal, comprar roba pels membres de la família, etc. Per això augmenten els robatris. I a mi em va tocar. No al donar-hi més voltes.

Just quan vaig adonar-me’n vaig anar a la comissaria del meu disricte. Tot i que malauradament no era la primera vegada que hi entrava, em va sorprendre de nou la fortor a pixum que hi fa, la imatge dels detinguts darrere d’una reixa a l’entrada, a la vista de tothom, i la ineptitud dels treballadors. El comissari, que es va mostrar molt amabl, em va assignar un caporal. La seva funció era investigar el cas. L’home va apretar a córrer fins la sortida de l’edifici. Jo el seguia. Quan va ser al carrer, es va apujar el pantaló, va mirar a la dreta. A l’esquerra. I va dir:

-On és el cotxe?

Amb els nervis, jo no sabia ni de què em parlava.

-Quin cotxe? – vaig dir-li.
-Has vingut en cotxe, no?

Casualment jo havia anat a la comissaria amb un cotxe que m’han deixat aquests dies. Estava clar que l’home no tenia ni tan sols un cotxe a la seva disposició.

Vam arribar a casa. Va entrar. Va fer un tomb i va dir:

-Això ha estat un robatori.

Magnífic. Em va demanar un bolígraf i un full, perquè evidentment no en tenia, i va redactar el que jo li vaig explicar. Quan et prenen les dades inclouen el nom del pare i el de la mare. És una manera per assegurar-se a qui es fa referència perquè molts noms es repeteixen. EL cas és que em va demanar pel nom del pare i li vaig dir que es diu José. L’hme va escriure Houssein, que sona més o menys igual però que dóna una pàtina d’arabitat que el meu pare no té. Ni tan sls vaig corregir-lo, cosa que em va fer adonar que la meva relació amb el país data ja d’uns quants anys i que sé que de totes maneres aquella redacció de ben poc servirà.

Gràcies a l’amistat amb un cap de policia maurità i amb un policia de l’ambaixada espanyola, la dotació especial de robatoris en cases va venir a investigar. 6 homes. Cap d’ells tenia tampoc bolígraf. I ap d’ells va fer cap gest per investigar tan sols una miqueta.

1 comentari

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús