dengue a Nouakchott

Jq fq uns mesos, deuria ser cap al març, una amiga resident a Nouakchott va agafar dengue. Quan ho explicava semblava ben estrany, i és que aquesta malaltia no l’havíem associat mai amb Mauritània.

Abans de l’estiu el fill d’una altra amiga també va ser diagnosticat de dengu.

I ara, que amb la proliferació d’aigües estancades hi ha un munt de mosquits, han anat apareixent més casos de dengue. Un bon amic, entre ells. Els símptomes són febre molt alta, mal d’ossos i cansanci. El transmissor és un mosquit que pica durant el dia; li diuen també mosquit tigre, però no deu ser le mateix que tenim a Catalunya. No hi ha prevenció, doncs, ni tampoc tractament. Passar la febre al llit i prendre paracetamol.

L’estat maurità no vol declarar que hi ha epidèmia de dengue. Representaria posar en marxa una sèrie de mesures que podrien ser econòmicament elevades. I perjudicaria, imagino, les inversions estrangeres per la imatge que es farien del país els saudís, qatarís i demés.

L’ajuntament de Nouakchott sí que ha fumigat algunes parts de la ciutat per lluitar contra la proliferació de mosquits.I la premsa parla ja dels nombrosos casos de dengue.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús