el súper (nou)

Sukuk era una zona al Nord de la ciutat on hi havia una carretera envoltada a dreta i esquerra de dunes. Era molt bonic. Hi anàvem a passejar, a jugar a les dunes, a prendre algo tot observant la posta de sol… Al final de la carretera hi havia el barri de Premier.

En pocs anys les dunes han deixat pas a cases i més cases. Ara per anar al desert urbà cal alunyar-se més. LA zona és un clar exemple de l’alta velocitat en què la ciutat creix. Una de les novetats a Sukuk és ATAC. El supermercat nou. Realment l’únic centre que pot equiparar-se a un gran supermercat europeu. És una filial d’Alcampo i s’hi troben productes inexistents a la resta de súpers. Els preus són desorbitants, cosa que agrada a l’elit mauritana i que no perjudica alguns estrangers amb sous estratosfèrics.

Ahir vaig anar-hi amb una amiga. Forma part del nostre oci. Hi ha un aparcament i una zona d’aparcament dels carros. A dintre fa molt de fred i els treballadors vigilen bé que no agafis res per error sense pagar. Quan érem a la fruita i verdura vaig preguntar al noi si tenien molts clients, i sense rumiar-s’ho va dir que no. “És que és massa car”. Em va semblar d’una gran sinceritat.

Vaig voler comprar un tros de formatge, però un treballador em va recomanar que no ho fes, que era massa car (una peça ben petita valia 9 euros).

És la segona vegada que hi vaig. I no puc evistar pensar en el poc ventall de productes que trobava a les botigues quan vaig arribar el 2007.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús