un any més, la festa del sacrifici

La gent porta tota la setmana preparant-se per la festa. ALs vespres, sortint a passejar amb la gossa veia els petits canvis del dia a dia que denoten la celebració d’una festa. Davant de les cases, la gent treu estores, mantes i demés roba de casa i les netegen a fons. Davant de les cases, o als patis, els xais esperen amb cderta tristesa que arribi el seu dia. Els nens de tant en tant els dutxen a fons. Davant dels sastres, aquesta setmana hi ha hagut una gran quantitat de cotxes de clients que donen pressa per poder tenir el seu vestit nou a punt el dia de la festa.

I avui per la finestra de casa entra aquella olor de socarrimat tan típica del dia del acrifici.

Al vespre sortiré a fer un volt. És dels pocs dies en què els mauritans passegen a peu per la ciutat. Una manera de mostrar la seva nova roba.

Durant tot el dia, la gent demana perdó. És el moment de fer tabula rassa. D’oblidar malentesos. De deixar enrere els conflictes personals.

1 comentari

  • Alberto M

    24/09/2015 16:54

    que trist que encara hi hagi la maleida tradicio de fer patir als animals inecesariament. Quan el diguin que alguna cosa es fa, perque sempre s ha fet, preparat per escoltar alguna injusticia.
    Des que vaig veure aquest documental que s em remou l estomac quan veig la carn d un animal http://www.earthlings.com Gracies pel testimoni Marta

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús