la gràcia del president

Simbòlicament la festa del sacrifici és un moment clau per als polítics per evidenciar-se en tant que líders de llurs comunitats. EL president maurità, Aziz, va presidir la pregària de la festa del acrifici a la que podríem anomenar fila zero de la mesquita més antiga de Nouakchott.

Aziz va aprofitar el ia també per concedir la seva gràcia a unes desenes de presoners. El mateix va fer el president egipci Al-Sissi.

També és important simbòlicament la problemàtica amb què s’han trobat 72 vehicles bloquejats a la frontera entre Mauritània i Senegal els pdies precendents a la festa. Per manca d’un suposat document administratiu, els mauritans no deixen creuar la frontera a aquest nombrós grup de senegalesos que pretenen anar al seu país de naixement a celebrar la festa. Aquesta realitat dóna fe de les males relacions entre els dos països veïns.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús