desaparicions estrangers africans

En entrades anteriors ja vaig explicar les dificultats dels estrangers per obtenir un permís de residència a Mauritània recentment. Dificultats econòmiques, i és que cada permís val 30.000 UM anuals (uns 85 euros). Molts africans d’altres països que viuen a Mauritània cobren 30.000 UM mensuals; han de pagar el seu permís i el de cada membre de laseva família, inclosos els nadons.

El govern fa batudes i expulsa els senegalesos, els estrangers africans més nombrosos, que no tenen el permís de residència a la frontera amb aquell país.

Darrerament la policia està fins i tot entrant a les cases de la gent que viu en barris on bàsicament viuen negres, els detenen, els fan entrar en autobusos i els familiars en perden la pista. Una coneguda m’explicava ahir que fa tres setmanes que el seu germà va sortir decasa per esmorzar on ho fa habitualment, el van detenir i no saben on és. No han pogut contactar amb ell. Han buscat per les comissaries, hospitals, etc., sense èxit. Estan molt angoixats, i no m’estranya.

On anirem a parar? És la pregunta que em ve al cap.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús