verticalització de la ciutat

Nouakchott és una ciutat molt extensa sense límits geogràfics, a excepció de l’oceà. Al Nord, al Sud i a l’Est la població no té cap accident que la limiti a créixer. Això, afegit al constant augment de població, a la creixent especulació del sòl i a una llei que prohibeix la multipopietat d’un edifici, ha generat una ciutat on l’horitzontalitat està molt marcada.

D’un temps ençà, però, els edificis estan verticalitzant-se, i comença a haver-hi gratacels. Abans, l’edifici més alt era l’hotel Al-Khaima, un dels pocs a més que tenia ascensor.

IMG_0391

Avui ens hem llevat amb un cel blau i clar. No és gaire habitual. He anat a buscar una noia frescament arribada a la ciutat i hem pujat al desè pis de l’hotel Al-Khaima, on hi ha tres terrasses que permeten veure la ciutat. El dia clar ens ha regalat unes vistes precioses. I m’ha recordat la verticalització incipient de la ciutat.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús