peix a l’asfalt

Després de setmanes sense pràctiament trepitjar la platja, ahir vaig anar amb uns amics a passar el dia a una platja meravellosa. És al sud del port, i per anar-hi cal prendre una carretereta a prop del a qual hi ha algunes naus de transformació i/o exportació de peix.

Pel camí, vam veure un camió que havia perdut tot el peix. Les peces havien quedat a sobre de l’asfalt. Una mica més endavant, un segon camió amb el peix també estès per terra. Vam pensar que potser era una protesta laboral. I un tercer camió. Ni havia caigut, ni l’havien tirat, el peix estava ben colocadet sobre de l’asfalt per assecar-se o, si més no, perdre certa quantitat d’aigua.

A Casamance vaig veure com s’assecava l’arròs a sobre de l’asfalt de la carretera. A Mauritània no havia mai vist aquesta tècnica, fins ahir amb el peix. L’asfalt acumula molta calor i és un suport ideal per assecar aliment. Però aquesta pràctica representa un gran perill per la circulació.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús