les migdiades i les tortugues

En el meu dia a dia les migdiades són importants. Molt importants. Probablement el moment del dia crucial. M’agrada fer-ne i físicament ho necessito. Qui em coneix ho sap. Durant una bona estona estic fora de servei.

Aquesta setmana el meu company de pis ha rebut la visita d’uns amics i he alliberat la meva habitació. Així han pogut estar junts. Jo he pres els bàrtols i m’he instal·lat a casa d’uns altres amics. Tenim molta confiança entre nosaltres.

Ahir em vaig llevar de la migdiada perquè una gossa de casa bordava. No una gossa qualsevol… una gossa que té problemes neuronals que li han afectat el moviment i el cervell. A vegades borda per no res. Ella era al menjador. Vaig llevar-me per calmar-la, i em va sorprendre trobar a la cuina una tortuga d’un metre de diàmetre. ñEs una tortuga que els amics tenen al jardí. La tia havia pujat tres escales, vés a saber com, i passejava per la cuina. Com que no sabia com fer-la sortir, vaig tancar les dues portes que connecten la cuina amb la casa i vaig deixar la que dóna al jardí oberta. Quan em vaig llevar de la segona migdiadeta la tortuga ja no hi era. I la gossa dormia.

Avui, també mentre migdiajava, un soroll m’ha despertat. Aaaaah. Pausa. Aaaaah. Pensava que era la gossa d’ahir que intentava vmitar. M’he llevat. No era ella. Ella estava dormint tan tranquil·lament. M’he tornat a estirar. Aaaaah. Pausa. Aaaaah. Pensava que era el supressor (és la bomba que tenim a les cases per bombejar l’aigua corrent; sol fer un soroll estrident i repetitiu). Al cap de mitja hora el soroll seguia. e sortit de l’habitació i he vist la meva amiga.

-T’han despertat les tortugues? -M’ha dit.
-M’ha despertat un aaaah. Pausa. Aaaaah.
-Efectivament, les tortugues tenint relacions sexuals. Cada dia en tenen. Dura com una hora. I fan aquest soroll.

Carai amb les tortugues… Quin cap de setmana! Mai havia vist un rèptil tan gros passejant per una cuina. Ni havia sentit dos membres de l’espècie tenint relacions sexuals. Aaaaah. Pausa. Aaaaah. El soroll era molt mecànic, val a dir.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús