transport d’estudiants

El 2010 Mauritània celebrava el seu 50è aniversari. En aquell context, Teheran va regalar unes desenes d’autobusos nous a Nouakchott, que van possibilitar la creació de la STP, la Societat de Transports Públics, de capital mixt.

La STP fou un desastre. Els preus eren populars, però la gran extensió de la ciutat va fer que l’empresa no fos rentable. Avui pràcticament tan sols resten les línies de transport d’estudiants universitaris.

Fins fa poc els campus universitaris eren al centre de la ciutat. Recentment es va crear la nova universitat de Nouakchott, un gran campus a uns 15 km del centre. És com un bolet al mig d’un gran descampat desèrtic. El primer problema que calia encarar era el del transport. Es van preveure alguns vehicles de la STP per fer l’enllaç.

Però els estudiants van anxovats en condicions realment indignes i perilloses. I estan farts. I ara comencen a manifestar-se.

Un cas interessant en relació a l’estudi que vam fer amb la meva companya Francesca. Interessant perquè dóna fe de l’accés desigual de la població al transport i perquè assistim a una polarització dels centres de serveis i administratius de la ciutat. A més a més de la universitat, per exemple, l’aeroport també aandonarà el seu actual emplaçament a l’interior de la ciutat i ocuparà un terreny 30 km al Nord, a la carretera de Nouadhibou.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús