les comunes de Nouakchott

Tant al cole on treballo ara com en el que treballava anteriorment a Nouakchott l’alumnat segueix el programa francès. Això vol dir que estudien el mateix que estudiaria un alumne de França. Això implica que sigui ridícul sentir els profes donarl a classe de ciutadania i moral, on s’ensenya els menors els drets i deures que tenen en tant que ciutadans de França. O quan estudien història i tan sols tracten l’Àfrica per parlar del colonialisme.

Avui uns alumnes de l’equivalent de segon d’ESO estaven a la biblioteca repassant els apunts. M’he apropat i m’han dit que feien Història i Geografia. I m’he sorprès molt gratament en llegir a la llibreta que he agafat que la lliçò parlava de Nouakchott i la seva geografia.

Ara bé, quan he preguntat quantes comunes hi ha a la ciutat (i ho tenien als apunts), tan sols 1 dels 5 nens ha sabut respondre correctament. I tots 5 eren mauritans. Un cop els he dit que hi ha 9 comunes (com districtes) cap ha sabut dir-les. Deien noms de barris, o de zones, però cap ha sabut detallar les comunes de la ciutat. És ben decebedora aquesta ignorància…

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús