diplomàcia poc diplomàtica (a vegades)

Em sorprèn contínuament, i espero que no deixi de fer-ho mai, sentir expressions racistes sortir de la boca de polítics i diplomàtics estrangers assentats a MAuritània. Que aconsegueixen el seu sou, i més interessant econòmicament que si romanguessin als seus països d’origen, gràcies als mauritans.

“Són uns lladres”, “els negres són mandrosos”, “la seva cultura està endarrerida”, “es passen el dia resant enlloc de treballar”. Un amic maurità m’explicava ahir que va anar a sopar a casa d’unes amigues seves. Va compartir àpat amb un alt càrrec de la diplomàcia europea, que no parava d’expressar propòsits racistes. I els convidats, la gran majoria europeus, li seguien la corda. El meu amic va guardar la calma, perquè ell és així, però ahir quan ens explicava la situació estava abatut.

1 comentari

  • judi bola

    24/09/2016 14:39

    judi bola

    diplomàcia poc diplomàtica (a vegades) – Ara.cat

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús