l’arrivage de la Penda

A Mauritània, com en d’aptres països africans francòfons, un arrivage és una botiga que ven productes arribats de l’estranger. Solen ser de segona mà, però també n’hi ha d’objectes nous (he descobert recentment un arribage de roba que està la mar de bé).Sortint de casa, just al local de mà esquerra, hi ha l’arrivage de la Penda. El seu marit és espanyol i treballa fent transport per carretera de França a Mauritània. Les empreses, però també els particulars, li fan comandes i ell les duu. Aprofita els viatges per baixar coses de segona mà per la botiga de la Penda. A vegades és roba, a vegades utensilis de cuina, vaixella, rentadores, teles… Cada dia l’oferta varia.

Ella és molt simpàtica i la seva botiga s’ha convertit en un punt de reunió dels veïns del carrer. Quan és l’hora demenjar, s’apleguen tots allí i mengen el seu arròs. Deuen participar econòmicament tots. Després fan el tè i passen la tarda, entre client i client.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús