bicentenari del naufragi del rai de la medusa

Recordo COU com un curs on a classe vam tractar una quantitat infame de temes. A Història de l’Art, que m’agradava prou, el nombre d’obres analitzades era excessiu. Una cursa per repertoriar autors i obres, que en el meu cas després va continuar a la universitat. Clarament preferia les assignatures de caire teòric o reflexiu més que no pas les enciclopèdiques. Bé, el cas és que en aquell COU a Història de l’art vam parlar uns minuts del quadre El rai de la Medusa de Jéricault. Una imatge qe em va quedar enregistrada al cervell.

El quadre relata un fet històric, un naufragi d’un vaixell militar francès que es dirigia a Saint-Louis de Sénégal i va naufragar devant les costes mauritanes, a l’alçada del Banc d’Arguin.

El 2016 se celebra el bicentenari d’aquest esdeveniment tràgic. I uns amics fotògrafs, el col·lectiu En Haut! van proposar de fer una recreació fotogràfica. Ens van citar a la platja, vam construir un rai amb fustes i cadascú va interpretar un dels personatges del quadre. Després, van canviar el fons per un quadre d’un pintor italià que va recreà el de Jéricault.

El resultat és fantàstic, i ens recorda els naufragis contemporanis vinculats amb els viatges migratoris:

meduse a nkc

Drets d’imatge: Col·lectiu En Haut!

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús