de nou, condemnat a mort

Mkheiter forma part de l’imaginari col·lectiu maurità des que fou condemnat a mort per apostasia el desembre de 2014. La premsa ha parlat molt del cas, i la gent al carrer també. Ja n’he parlat en aquest blog, es tracta d’un noi que va publicar un text a Facebook on, per negar la jerarquia de castes entre els moros mauritans, deia que Déu no hauria permès quelcom semblant.

Després de ser jutjat amb un seguit d’irregularitats, la setmana passada va tornar a presentar-se el cas a judici.Si fins ara se l’acusava d’apostasia, ara se l’acusa d’infidel. De nou Mkheitir va arrepentir-se davant del tribunal; recordem que el codi penal preveu que si l’acusat s’arrepenteix davant del jutge queda eximit de la pena de mort.

La pena prevista per un individu acusat de ser infidel és la mateixa que per l’acusat d’apostasia, la pena de mort. Però una amiga jurista m’explicava el cap de setmana que tot ointa que la pena quedarà reduïda a dos anys de condemna. Esperem que així sia.

1 comentari

  • Frikosal

    30/04/2016 9:25

    Com és que hi ha castes ? N’hi ha a d’altres països arabs ?

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús