sukuk, la gran inversió

Quan vaig veure Nouakchott per primera vegada, el 2007, el barri de Sukuk era un mar de dunes pel qual atravessava un carrer que unia el barri del Premier amb la resta de la ciutat. Avui en dia, i d’acord amb la lògica d’extensió de la ciutat, a Sukuk ja no hi ha dunes sinó cases i més cases, botigues, un gran supermercat, el que fou un parc d’atraccions per a infants… i per trobar dunes hem d’anar més cap al Nord.

Llegint articles sobre finança islàmica, apareix el concepte de sukuk, que es tradueix literalment com a “certificat”, i és un tipus de valor de renta fixa, amb la qual cosa no hi ha risc en la inversió. El risc econòmic està prohibit per l’islam. És una inversió mitjançant la compra de sòl, una forma d’especulació que ha generat molts beneficis als que van adquirir aquelles terres a Nouakchott.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús