tarhil, la recol·locació, el desterrament

Al Sud de Nouakchott hi ha un barri relativament nou que es diu Tarhil. És un barri que fou creat el 2012 per reallotjar 20.000 famílies desplaçades per força, famílies que vivien en condicions precàries i que foren reallotjades en aquest nou barri. Un barri que no compta amb serveis mèdics, ni escola, ni aigua… un reallotjament òptim sobre els papers però violent a la pràctica, car s’obligà alguns habitants a abandonar llurs cases per anar a un indret allunyat del centre de la ciutat i sense infraestructures bàsiques.

Llegint sobre rituals de pacificació entre dues parts en conflicte, he après que Tarhil fa també referència al desterrament que a vegades segueix a un conflicte per evitar la venjança mentreel comitè d’arbitratge no el resol. I em ve al cap el cas que, des de la distància, intento anar seguint, el desterrament forçat d’un seguit de famílies de la Mina i Sant Roc arrel de l’assassinat d’un home. Dóna peu a reflexionar.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús