ramadan 2016

Comença avui el mes de Ramadan. Previsiblement el volum de buscadors d’or que han marxat al Nord disminuirà, i és que en principi es creu que molts tornaran a Nouakchott per passar el mes amb la família. La setmana passada hi havia 60.000 persones buscant or… una bogeria!

Un mes també en què molts estrangers continuarem amb dificultats per renovar el permís de residència. Un tràmit que abans era tan sols una transacció econòmica ha esdevingut un malson per a molts. Certificat mèdic, factures de la llum i del gas, contracte de lloguer d’un habitatge, contracte laboral amb una empresa mauritana o una empresa estrangera autoritzada i passapoert on es demostri que el sol·licitant no ha sortit del país els darrers tres mesos. Papers que molts dels estrangers africans a MAuritània no tenen. Fa uns quants mesos que van posar en marxa aquest sistema i tothom diu que es tiraran enrere… però no acaben de fer-ho.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús