les pomes de la Costa Brava

Llegeixo a l’Ara un article que parla de l’exportació de pomes de la cooperativa Girona Fruits. Entre d’altres destinacions, diuen, les seves pomes són menjades a Amèrica Llatina i als Emirats Àrabs. I a Mauritània, afegeixo jo.

Em sembla entendre que l’article parla d’aquesta cooperativa i les seves exportacions com una mostra d’èxit. Però a mi se m’encongeix el cor quan vaig a la fruiteria i trobo pomes de Girona. Més enllà de si tenen gust o no, em sembla ecològicament insostenible menjar a Nouakchott una poma que ve de Girona. Certament, Mauritània produeix ben poques verdures i fruites, però posats a consumir producte estranger, fem-ho almenys dels països limítrofs.

Pomes de girona, pollastres del Brasil, patates d’Holanda… Més d’hora que no pas tard, tot aquest sistema petarà.

1 comentari

  • Mariona Verdaguer

    30/06/2016 9:10

    Quanta raó! No té ni cap ni peus aquest sistema…

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús