semblava més gran

Tenia ganes de tornar a Nouakchott i veure la rotonda de la tetera. És en una de les vies que uneixen la capital amb la resta del país i, en aquest cas, també amb l’aeroport. Una rotonda on no hi havia res més que pols fou engalanada arrel de la Cimera dels Estats Àrans que tingué lloc a Nouakchott el juliol. Vaig veure’n fotos que circulaven per internet, car els mauritans es feien, i es fan, selfies davant de la rotonda. A sobre d’una safata hi ha una tetera, menta i tres gotets. D¡aparença totalment kitsch, la rotonda pren com a proptagonista el ritual del te, segurament l’únic element a més a més de la religió que uneix tots els mauritans. Per tant, l’elecció del símbol em sembla molt encertada i l’estètica kitsch ja no em sembla kitsch després d’uns anys per aquí.

En arribar al nou aeroport, on tots els tràmits van anar perfectament, anant cap a casa vaig passar la tetera. I em va decebre perquè me la imaginava més gran. I el mateix ha passat a la gent que com jo ha vist primer les fotos i després la realitat. Tot i així, m’agrada i aniré a fer-me uns selfies abans no es faci malbé.

En dies de forta calor, hi ha gent que aprofita l’ombra que projecta la safata de la tetera per fugir del sol.

IMG_3411

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús