aprofitament de deixalla

L’altre dia veia un reportatge, crec que de TV3 o el C33, que parlava d’un gran problema medioambiental que se silencia molt: la generació de residus. Els abocadors, les incineradores, i la contaminació a gran escala que provoquen. No vaig poder acabar l’emissió perquè era ben depriment.

Part del que a Europa seria deixalla arriba als països africans per ser revenut. Electrodomèstics, roba, cotxes, mobles, etc.

El meu cotxe pateix la calor. I s’escalfa. I perd aigua. I el mecànic fa soldar el radiador i el cotxe funciona alguns dies, fins que tornem a començar el cicle. Divendres el cotxe es va espatllar de nou. Vaig marxar de cap de setmana. Dilluns era la festa del sacrifici, i dimarts era també festiu. Així que fins dimecres no vam poder posar-nos-hi.

Ahir. 13h. Una calor que tirava enrere. I el mecànic que em truca (coneix bé els meus horaris laborals) i em diu:

-Vine al taller. Anem a comprar un radiador.

Després d’esperar una bona estona un taxi, perquè sembla que tots han marxat a celebrar la festa del sacrifici i prenen tota la setmana de repòs, arribo al taller. Esperem un quart d’hora. Encara no he entès què esperàvem. Agafem un taxi i anem al barri de Ksar, especialitzat en mecànica i venda de peces de cotxe. Com un desballestament enorme. Amb botigues a vegades especialitzades en marques, a vegades en tipus de peça, a vegades genèriques. Anem a unes quantes, i no em deixa sortir del cotxe perquè ja se sap que sinó pujaran el preu en veure¡m guiri. Troba un radiador més oxidat que el meu. I un altre a preu força alt. Es veu que amb la calor molts s’espatllen i van més buscats que cap altra peça. Troba un tercer en estat òptim i a un preu raonable. Surto per verificar-lo (no sé què he de verificar…) i pagar. I de sobte ja no hi ha radiador. L’aprenent ens havia donat un preu amb el qual el cap no estava d’acord i com que ja no pot renegociar perquè ha donat un preu, prefereix amagar-lo.

Al cap de força suor perduda, trobem un petit taller d’un senyor especialitzar en radiadors i juntes de cardans. Hi parla i sembla ser que podrà ressucitar el meu radiador. El mecànic m’explica que és la millor opció, perquè el meu és original (vol dir que no és de producció xinesa) i si en comprem un altre ens poden donar gat per llebre.

El taxista em va deixar a casa i al cap d’unes hores el mecànic em va portar el cotxe. Funciona. No s’escalfa. No perd aigua. Veurem quant resisteix.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús