curs de hassaniya

El hassaniya és la variant de l’àrab que es parla a Mauritània. Quan vaig arribar aquí la primera vegada havia estudiat força àrab clàssic i tenia un nivell acceptable. LA gran diferència entre el clàssic i el hassaniya em va bloquejar. Ara, després d’uns quants anys, he decidit fer un curs intensiu que organitza l’església de Nouakchott.

La primera sorpresa fou trobar un professor que es diu Raymond. I que deu ser de Costa d’Ivori. Té un perfecte domini del hassaniya, i a més es fa assistir per una noia que es diu Aichetou. Ella l’ajuda a donar les classes i és la model dels alumnes pel que fa a la pronunciació.

El primer curs fou desmoralitzador. Dues hores. El mètode comunicatiu, que és el que avui dia està en boga i que intenta que les alumnes es trobin en situacions reals a classe tot presentant un context autèntic, brilla per la seva absència. El professor va explicar somerament l’origen de la llengua hassaniya, vam repetir l’alfabet 4 vegades en grup i una cadascuna de les alumnes (som 6 o 7) i després vam repetir una frase que ens serà molt útil pel dia a dia: “el meu germà menja peix”.

Espero que la cosa s’animi… M’interessa tenir una base de hassaniya. Ara l’entenc però responc com em sembla. És el moment de donar una empenta.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús