la no herència de Georges Balandier

El sociòleg i antropòleg Georges Balandrier ha mort als 95 anys. Gran referent per l’antropologia, especialment gràcies a les recerques portades a terme al continent africà. Ja als anys 1950′ defensava que l’antropologia no té per què reduir-se al treball de camp en contextos reculats en cerca de les societats primitives, sinó allà on els societats troben la seva màxima expressió: ciutats, bars, fàbriques, etc.

2016 i encara, quan dic als estrangers residents a Mauritània que són antropòloga, he de sentir sovint “Ah, aquí deus tenir moltes coses per dir”. Estimen que és un país poc urbanitzat, islamitzat i folclòric. Un país on trobar societats suposadament primitives. I he de respondre que l’antropologia té a dir en tots els contextos.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús