petit A

A va néixer fa 4 mesos. Els seus pares feia 7 anys que s’havien casat i que desitjaven tenir un fill. Són poques les parelles que en aquest racó del món aguanten 7 anys sense fills sense separar-se.

La seva mare va donar a llum a Nouakchott, per cesàrea. Quan A tenia 7 dies van fer el ritual de posar-li nom i tallar-li els cabells; amb el tall el nen es desprèn simbòlicament de la vida a l’interior de la seva mare. Aquest ritual sol anar acompanyat d’una festa que anomenen “bateig”, tot i que no tingui cap relació amb el bateig cristià. Com que la mare d’A estava convalescent a causa de la cesàrea van ometre la festa.

La tradició serer, grup social de la mare, vol que l’àvia del bebè el vegi i li doni la seva benedicció abans que la mare no el porti penjat a l’esquena.Quan el nen tenia com dos mesos ell i la eva mare van anar al Senegal a veure l’àvia. Just després la mare ja el podia dur a l’esquena.

Aquest dissabte van fer la gran festa de presentació del nen, el bateig. Molta gent, molta música, molt de menjar i molta alegria. A ha estat un nen molt esperait i es nota. Llarga vida a ell.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús