no és ciutat per a pobres

Avui el diari Ara publica una entrevista a David Harvey, un dels antropòlegs del fet urbà més influents del moment. El titular, “Els pobres són expulsats de la gran ciutat”. Qualsevol ciutadà contemporani hi estarà d’acord. De Barcelona, evidentment. I de Nouakchott, també, on l’especulació urbana està en alça, on els interessos estrangers fan fora la població autòctona assentada en indrets econòmicament atractius, on el govern municipal persegueix els transportistes de carruatges -que no tenen altres mitjans de transport perquè no poden pagar-los”, on les obres públiques milloren bàsicament els barris dels rics…

Malauradament Nouakchott no escapa a aquesta pràctica urbana agressiva.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús