espais verds ocupats

Al barri hi ha una sèrie d’edificis d’un camerunès que té diverses escoles. A principis d’aquest curs va llogar o comprar un edifici que sempre m’ha agradat arquitectònicament. Era una casa abandonada i just davant hi tiràvem les escombraries. La recollida de residus actualment no està ben resolta i les deixalles s’acumulen durant dies de manera ben desordenada. Tenir merda daant d’un centre escolar no és òptim, i el camerunès ha adoptat una estratègia que em sembla fantàstica. Si ho hagués netejat, els habitants del barri per inèrcia hauríem tornat a fer d’aquell punt un contenidor a l’aire lliure. D’un dia per l’altre va convenir amb un noi que ocupés l’espai per fer-hi venta de plantes. Hem guanyat un espai verd, si més no a nivell visual, i ell ha vençut les muntanyes de deixalles. Dic ocupat però realment no sé si el botiguer paga taxes a l’ajuntament o no.

FullSizeRender (4)

L’ocupació d’aquests intersticis urbans, d’aquest marges existents entre l’asfalt i les cases és un fenomen que observem sovint en els darrers temps. No sempre associat a la protecció d’un deterninat punt de la invasió d’escombraies. Sigui com sigui, sempre és agradable veure verd al carrer.

FullSizeRender (5)

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús