parena!

L’entrada del meu pis dóna al pati d’una casa on entra i surt molta gent. Al voltant del pati hi ha habitacions que tinc la impressió que lloguen famílies. A l’altra banda de la casa les dones tenen un petit restaurant.

Sempre hi ha moviment. I ho trobo agradable. Els dijous per la nit, i a vegades altres dies, hi ha reunions d’homes de dikr, és a dir, recitació de versets corànics. “La la illa allah, la la illa allah…”. Poden passar dues hores repetint la frase. Els caps de setmana hi ha dones que renten roba al pati. Al principi creia que era la roba de llurs famílies, però ñes una feina que fan de més a més. A vegades hi ha una fuster que repara mobles… i el soroll no és tan agradable.

El meu despatx dóna al pati. I avui mentre treballava he sentit “Pqrena!”. Era un nen. He mirat, i com intuîa, estava assegut a l’orinal. “Parena” vol dir “ja està, ja he acabat”. El nen cridava la seva mare perquè li netegés el cul. Una escena que em fa viatjar al a infantesa.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús